ABOUT

Remco Schoppert’ (Sneek, 15 september 1982) is een Nederlands illustrator en striptekenaar, docent en auteur. Hij is vooral bekend om zijn illustratiewerk voor o.a. de Quest Psychologie, de Stentor, Didactief en Tubantia.

In 2004 ontving Schoppert een nominatie voor de illustratoren prijs van Hasselt (België). Deze nominatie heeft geleid tot het illustreren van zijn debuutboek “Lilly en de bloemenelfjes”. Daarna illustreerde hij voor de bekende Engelse jeugdserie “The snowspider” van Jenny Nimmo en maakte hij illustraties bij de gedichten van Bertus Aafjes.

Naast illustreren staat Schoppert voor de klas als docent beeldende kunst en is actief op het gebied van onderwijsvernieuwing. In 2013 ontving hij de Onderwijs Top Talentprijs voor lesmethode ‘Bijdehandje’. Een lesmethode die een brug slaat tussen het mbo- en het hbo-kunstonderwijs.

Over de winnaar in het voortgezet onderwijs merkt de jury op: “Op bevlogen en vaardige wijze pakt Remco Schoppert een groot probleem binnen het Nederlands onderwijs aan. Want een gebrekkige aansluiting tussen de verschillende schooltypen beperkt zich immers niet tot de kunstvakken. Hij weet met zijn werk zijn eigen didactische vaardigheden meer diepgang te geven, maar voegt waarachtig ook iets toe aan het Nederlands onderwijs.”

Tegenwoordig is Remco Schoppert voornamelijk actief als illustrator voor tijdschriften en kranten.